Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kína csak két aranyban reménykedik

2010.01.28. 13:14

Noha Kína folyamatos fejlődést mutat a téli sportágak terén, messze nem lesz olyan éremtermése februárban, a vancouveri havas-jeges olimpián, mint amilyen a 2008-as pekingi nyári játékokon volt.

Amint azt Csao Jing-kang, a téli sportokért felelős pekingi igazgatóság vezetője elmondta: bízik benne, hogy legalább annyi elsőségük lesz, mint amennyi a 2006-os torinói olimpián volt, azaz kettő. Négy éve a két arany mellett négy ezüst és öt bronz szerepelt még a kínai medállistán.

„Kína még mindig nincs a legjobbak között a legtöbb téli sportban. Nem tudunk minden számban versenyzőt indítani, nincs sok aranyvárományosunk, és ezen a téren elmaradunk a legeredményesebb nemzetektől” - fogalmazott Csao.

Kínában főleg a nők között vannak jó télisportolók, például hódeszkában, síakrobatikában, curlingben és műkorcsolyában.

A pekingi olimpián 51 aranyéremmel toronymagasan első Kína 91 sportolót küld a február 12-én rajtoló vancouveri játékokra. Az ázsiai ország még soha sem indított ekkora létszámú csapatot téli játékokon. A 2006-os torinói seregszemlén 71 kínai versenyző szerepelt.