A CAS tolta ki az ausztrál bobosokat

2010.02.10. 12:56

Indulhat a vancouveri téli olimpián az ausztrál kétüléses bobcsapat, miután sikerrel támadták meg a Nemzetközi Bob Szövetség (FIBT) kiesésükről hozott ítéletét. A Sport Döntőbíróság úgy határozott, hogy a FIBT nem követte saját szabályait, amikor a döntést meghozta, ezért az ausztrálok javára döntött.

A CAS azt ajánlotta, hogy a szervezők már ne nyúljanak hozzá a 20-as mezőnyhöz az ausztrálok visszavétele után, hanem inkább bővítsék a létszámot. Az indítványt még jóvá kell hagynia az olimpiai bizottságnak (IOC) , de valószínűleg megnyugodhat a 20. helyen kvalifikált ír csapat, nem az ő helyükre veszik vissza Ausztráliát.

A kormányos Loch-Wilkinson és a fékező McIntosh az elmúlt napokat egy vancouveri hotelben várakozva töltötték, míg megszületett a döntés, hogy indulhatnak az olimpián. A CAS indoklásában elmondta, hogy a szövetség nem vette figyelembe az olimpiai versenykiírás területi részvételi arányokról szóló részét. A két ausztrál versenyző boldog, hogy indulhat, és mindketten hozzátették, hogy tökéletes döntés született azzal, hogy nem valaki helyett kaptak indulási jogot, hanem 21.-ként.

„Az ügyvédeink végig magabiztosak voltak, és nagyon boldogok vagyunk, hogy ez lett a végeredmény. Köszönjük a CAS-nak, amely felkarolta az ügyünket, és mindenkinek, aki segített, hogy elindulhassunk az olimpián” – mondta Astriod Loch-Wilkinson. A női bobverseny február 23-án kezdődik.