Bajban a 2018-as francia téli olimpiai pályázat

2010.12.13. 10:41

Lemondott a 2018-as téli olimpiára kandidáló és az elmúlt napokban számos kritikát kapott Annecy város pályázatának vezetője. Edgar Grospiron a kandidáló bizottság munkáját ellenőrző testület vasárnap esti ülésén jelentette be szándékát.

A pályázati munkát az elmúlt napokban több éles bírálat érte. A Francia Olimpiai Bizottság elnöke, Denis Masseglia szerint Annecy négy-öt hónapos lemaradásban van a másik két kandidálóval, Münchennel és a dél-koreai Pjongcsanggal szemben, de felemelte szavát a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) két francia tagja, Jean-Claude Killy és Gyu Drut is. A "hármak" úgy vélik, az illetékesek nagyon lassan reagáltak a NOB júniusi kritikájára, az elképzelések újratervezésének folyamata több hónapig tartott, ez pedig komoly csúszást eredményezett.

A NOB a nyáron azt rótta fel Annecy pályázati bizottságának, hogy a versenyeket túlságosan szétszórná. A helyi döntéshozók mostanra úgy alakították át a terveket, hogy az egyes sportágak küzdelmeit Annecy és Chamonix körül bonyolítanák le.

A 2018-as olimpiáért Annecy mellett München, illetve Pjongcsang verseng. A végleges munkákat január 11-ig kell benyújtani a NOB-hoz, melynek végrehajtó bizottsága július 6-án dönt a helyszínről.  • Tippek
  • Biztosítás