Nem indul Szocsiban a németek síugrója

2011.02.07. 08:41

Megerősítette korábbi elhatározását, nevezetesen azt, hogy csak rövid távra tervez, vagyis nem vesz részt a 2014-es szocsi téli olimpián Martin Schmitt, a németek korábbi elsőszámú síugrója.

Az olimpiai és világbajnok novemberben arról számolt be, hogy még egy idényt vállal - tehát nem vonul vissza, mint ahogy azt korábban tervezte -, ugyanakkor messzebbre nem tekint. A hétvégén a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak nyilatkozva arról beszélt, hogy a 2014-es téli játékokig nem tart ki.

„Nem tervezek Szocsiig. A következő idényben még ugrom, aztán majd meglátjuk” - hagyott mégis egy kiskaput saját maga számára.

A 33 éves sportember az elmúlt év elején csapatban olimpiai ezüstérmet nyert ugyan Vancouverben, de ezzel együtt is messze nem olyan sikeres már, mint volt a 2000-es évek elején. Akkor két alkalommal első lett a Világkupa-sorozatban, emellett pedig egy olimpiai és négy világbajnoki címet is begyűjtött.

Az előző idényben kényszerpihenőt tartó Schmitt tavaly ősszel felfedte: egy ideig a szükségesnél kevesebbet evett, hogy versenyképes maradjon, de most már jól érzi magát fizikálisan.

„Nem voltam életveszélyben, de azért szükségessé vált, hogy feltöltsem az elemeket” - ismerte el, a hosszú szünetre utalva. Schmitt a jelenlegi Vk-sorozatban a 26-ból 21 verseny után a 28. helyen áll.