Rendben vannak a kínai műkorcsolyázó életkori adatai

2011.02.17. 17:47

Három kínai műkorcsolyázó - köztük a 2006-os olimpiai ezüstérmes Csang Tan, Csang Hao páros - életkori adatai rendben vannak, így nem kell tartaniuk szankciótól.

A héten derült ki, hogy több kínai műkorcsolyázó életkorával is problémák akadtak, ezért a sportág nemzetközi szövetsége (ISU) vizsgálatot indított. Összesen kilenc versenyző születési adatai nem egyeznek az ISU, illetve a kínai szövetség kimutatása alapján, így elvileg előfordulhatott, hogy bizonyos versenyeken túl idős, vagy túl fiatal sportolók szerepeltek.

A vizsgált versenyzők között volt többek között a 2006-os torinói olimpián párosban ezüstérmes Csang Tan, Csang Hao kettős és a tavalyi junior világbajnok Szuj Ven-csing (Sui Wenjing), Han Cung (Han Cong) duó is. Utóbbiak esetében még nem zárult le a vizsgálat.

A műkorcsolyázók előtt a kínai tornászok esetében voltak életkori adateltérések, és ennek következtében a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tavaly úgy döntött, hogy megfosztja a női válogatottat a 2000-es sydneyi játékokon elért harmadik helyétől, mivel a csapatban egy túl fiatal versenyző is szerepelt.