Duplaszaltók, 720 fokos fordulatok a bajnokságon

2011.03.17. 17:05

19. alkalommal rendezett a Magyar Sí és Snowboard Szövetség március 11-15 között Magyar Bajnokságot Murauban. A legnagyobb magyar versenyen öt számban, óriás műlesiklásban, szlalomban, crossban, big airben és slope styleban versenyeztek a profik és amatőrök. A rendezvényen részt vett a két friss Európa-bajnok, Gyarmati Panka és Szigeti Viktor is.

Az ötnapos rendezvényt a síelők nyitották, felnőtt férfi és női kategóriában Bene Márton és Köllőd Luca lettek a bajnokok.

Az alpin snowboardosok kiemelkedően teljesítettek műlesiklásban, és óriásműlesiklásban is. A férfiaknál Sümegi Péter és Koósa Ádám, a nőknél mindkét számban Harmath Rózsa lett a bajnok.

A slopestyle-kategóriát a váci verseny két győztese, a snowboardos Takács Balázs és a freesíelő Trso Lukas nyerték. A másik freestyle számban, big airben, a március elején Mavrovóban Európa-kupát nyert két feltörekvő tehetség, Szigeti Viktor és Gyarmati Panka győztek. A két bajnok megmutatta, miért tartják őket óriási reménységnek, Viktor egy hibátlan 720 fokos fordulatot, Panka pedig egy dupla hátraszaltót mutatott a zsűrinek.

A többnapos bajnokságot az ollie jam, a hófoci és az esti bulik is színesítették.