Márk
13 °C
28 °C

200 versenyző jön a városligeti gyorskorcsolya Eb-re

2011.10.13. 22:25

Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnöke szerint a januárban Budapesten sorra kerülő gyorskorcsolya Európa-bajnokság " az országimázs építésében is szerepet kap."

A MOKSZ csütörtöki közleményében a Fidesz alelnöke úgy fogalmaz, "a magyar korcsolyasport megérett a megújulásra, ezáltal a szövetség is elindul egy új úton, hosszú távra tervezünk a korcsolyázás minden területén." Az országgyűlési képviselő szerint a kontinens legjobb versenyzőit családtagjaik mellett a nemzetközi sajtó is elkíséri Magyarországra.
A versenynek január 6. és 8. között a századforduló építészeti stílusát megtartva, de korszerű technikával felújított Városligeti Műjégpálya ad majd otthont, a viadalra 20 ország 200 sportolóját várják a szervezők, és igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni a szabadidősportra is.
"Családbarát Európa-bajnokságot tervezünk, élvezhető, izgalmas futamokkal, játékos kiegészítő programokkal" - mondta Sallak György, az MOKSZ főtitkára. "Reméljük, hogy a korcsolyázást egyre többen megkedvelik és akár iskolák is alkalmazzák testnevelési órákon."
A magyarok közül a nőknél a hatszoros országos bajnok Tóth Ágota, a férfiaknál pedig a hétszeres ob-győztes Szőllősi Szabolcs indul majd a kontinensviadalon.
A jegyvásárlásról az Eb hivatalos honlapján, a www.essc2012.hu oldalon kaphatnak tájékoztatást az érdeklődők.