Több tízmilliós fejlesztés a Mátraszentistváni Síparkban

2011.10.24. 17:25

Több tízmillió forintos fejlesztés nyomán, az idei szezonban immár több mint 4 kilométernyi sípályával, új élményelemekkel és kibővült szolgáltatásokkal várják a téli sportok szerelmeseit a mátraszentistváni síparkban - tájékoztatta hétfőn az MTI-t a Sípark médiareferense.

A fejlesztéstől azt várják a Síparkot üzemeltető Digitroll Kft. vezetői, hogy 15-20 százalékkal nő a téli turistaforgalom a felső-mátrai térségben - közölte Erbeszkorn Tamás. Annál is inkább, mert a beruházás nyomán, immár biztosított a sípályák folyamatos hóágyúzása - tette hozzá.

Mint elmondta: a 2011 nyarán kezdődött munkálatokban több ezer köbméter földet mozgattak meg. Ennek köszönhetően az idei szezon legnagyobb attrakciója, az 5b jelzésű különleges vonalvezetésű panoráma-szerpentin sípálya, amelyről gyönyörű kilátás tárul a síelők elé Ágasvár irányába. Ugyanakkor hangulatos, enyhe lejtésű síúttal kötötték össze a 4-es és a 3-as pályákat.

Tovább bővült az esti sízés lehetősége is a 3-as pálya kivilágításával, illetve továbbfejlesztették az eddig is működő reflektorrendszert a pályák mellett a parkolókban is.

A hócsúszda parkban elkészült egy közel 100 méter hosszú hósport pálya, ahol olyan izgalmas eszközöket lehet majd kipróbálni, mint a skibike és a skiroller. Ezeket a Sípark biztosítja a látogatók számára.

A hóágyúrendszer fejlesztésének keretében új vezeték rendszert telepítettek, annak érdekében, hogy akkor is működhessenek a hóágyúk, amikor zajlik a víztározó feltöltése.

Ezzel egy időben megkezdték egy új víztározó építését is, amelyet a tervek szerint a 2012/13-as szezonban állítanak munkába - sorolta a fejlesztéseket a szóvivő.

A Síparkban, a kilenc, zömében kék és piros nehézségi fokú sípályán 6 csákányos és tárcsás felvonóval szolgálják ki a téli sportok szerelmeseit - mondta Erbeszkorn Tamás.