Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Gyorskorcsolya Eb: már tesztelték a Városligeti Műjégpályát

2011.12.06. 11:32

Az elmúlt hétvégén a Future Champions Trophy elnevezésű versenyen öt ország gyorskorcsolyázói tesztelték a Városligeti Műjégpályát, amelyen január 6. és 8. között a sportág összetett Európa-bajnokságára kerül sor.

A kontinensviadal helyszínét korszerű technikával újították fel, ugyanakkor megtartották a századforduló építészeti stílusát. A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) hivatalos honlapja szerint a kivitelezési munkálatok befejeződtek, s az apróbb munkák elvégzését követően átadják majd a létesítmény minden épületét.

A műjégpálya teljes rekonstrukciója 4,7 milliárd forintba került, ebből 3,175 milliárd volt az uniós támogatás. A felújításnak köszönhetően a sportolásra alkalmas terület 15 százalékkal nőtt meg.

A múlt hétvégi tesztversenyen a cseh, szlovák, lengyel, román és magyar korcsolyázók a teljes jégfelületet kipróbálhatták, s a nemzetközi szövetség (ISU) megfigyelői a helyszínen nézték meg a versenyt.

A Városligeti Műjégpályát a nagyközönség egyelőre továbbra sem használhatja, de amint a kivitelező átadja a létesítményt, megkezdődhet a teljes üzemelés. A januári gyorskorcsolya Eb-re 20 ország 200 sportolóját várják a szervezők, az egyetlen magyar induló a hatszoros országos bajnok Tóth Ágota lesz.