Köszöntötték a curling-válogatottakat

2011.12.16. 16:39

Pénteken a Kamaraerdei Curling Clubban köszöntötték a múlt heti moszkvai Európa-bajnokság B csoportjában aranyérmes női és ezüstérmes férfi válogatottat, amely ennek az eredménynek köszönhetően jövőre az A csoportos kontinensviadalon indulhat.

A Szekeres Ildikó, Béres Alexandra, Patonai Ágnes, Ádám Boglárka, Páthy-Dencső Blanka alkotta női csapat a világbajnoki indulásért is megmérkőzhetett az Eb-n az A csoportban nyolcadik csehekkel, ám két 7-4-es vereséggel le kellett mondania a jövő márciusi kanadai vb-n való szereplésről.

A Nagy György, Hall Krisztián, Ézsöl Gábor, Belleli Lajos, Kiss Zsolt, Gazdagh Pál összetételű férfi együttes második lett a B csoportban, az ezüstérem azonban nem jogosította fel arra, hogy a világbajnoki indulásért játszhasson.

A Magyar Curling Szövetség óriási sikernek nevezte azt, hogy mindkét magyar csapat kiharcolta a jogot arra, hogy a jövő december 8. és 15. között, a svédországi Karlstadban sorra kerülő Eb-n az A csoportban, a kontinens legjobb válogatottjai ellen lépjen jégre.

A sajtótájékoztatóval egybekötött pénteki ünnepségen ugyanakkor elhangzott, hogy a következő Eb-n az a csapat indulhat majd, amelyik megnyeri a kontinenstornát megelőző országos bajnokságot, így korántsem biztos, hogy a múlt héten B csoportos aranyat és ezüstöt nyert együttesek utazhatnak majd 2012 decemberében Svédországba. Az ob január 20-án kezdődik, a döntőkre február 26-án és 27-én kerül sor.