Bulcsú
11 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Szergej Bubka téli olimpiát is rendezne Ukrajnában

2012.02.08. 11:30Tíz évvel az idei labdarúgó Európa-bajnokság után, 2022-ben szívesen látna egy téli olimpiát is a hazájában Szergej Bubka, az ukránok rúdugró ötkarikás bajnoka. A 48 éves sportember szerint a csúcsesemény megrendezése segíthetne az infrastrukturális helyzeten, és több turistát vonzana a régióba.

A hatszoros világbajnok ex-versenyző - a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagja és az Ukrán Olimpiai Bizottság elnöke - az ország nyugati részén, a Kárpátok lábánál fekvő Lemberget (Lviv) jelölte meg lehetséges helyszínként. Szakértők ugyanakkor kételkednek abban, hogy a financiális problémákkal küzdő Ukrajna képes lenne otthont adni egy ilyen nagy, milliárdos befektetést igénylő sporteseménynek.
A NOB 2015-ben dönt majd a 2022-es téli játékok helyszínéről, a hírek szerint Denver, Oslo és Barcelona is érdeklődik a rendezés lehetősége iránt. Két év múlva, 2014-ben Szocsi, 2018-ban pedig a dél-koreai Pjongcsang lesz a házigazda. Ukrajna idén nyáron Lengyelországgal közösen ad otthont a labdarúgó Európa-bajnokságnak.