Százzal előzte meg a pályamunkást

2013.02.11. 16:36

Sok bosszantó hiba van a schladmingi sívilágbajnokság rendezésében, a férfiak szuperkombinációs versenyének lesiklásában egy pályamunkás maradt a zárt pályán, a nagyjából százzal érkező Sandro Villetta idejében észrevette, és kikerülte.

Leginkább a svájci síző lélekjelenlétén és reflexein múlt, hogy nem lett baj, írja a síelők.hu. A tükörjeges, betonkeményre fagyott (a rajtnál mínusz 15, a célban mínusz 10 fok) pályán rengeteg apró baleset, kicsúszás, rontás történt. Az osztrák tévé szuperlassításain jól lehetett látni, a rendkívül nehéz pálya hogyan dobálta a síelőket.

Villetta éppen túlvolt a Panoráma-ugratón, amikor meglátta, hogy az ideális nyomvonalon egy pályamunkás siklik, akit kikerült és leelőzött, a célba érve pedig már nevetett az egészen.

A vb első napján egy hobbisíelő került a pályára, utána megszigorították az ellenőrzést. A női szuper-g közben egy pályamunkás bukott, amikor a hóbuckákat egyengette el, negyedórát állt miatta a verseny, helikopter vitte el, múlt kedden a síkirálynő Vonn bukott óriásit.

A kombináció lesiklását egyébként az osztrák Baumann nyerte, a norvég Svindal és az olasz Innerhofer előtt.