17 magyar lesz a téli Universiádén

2013.12.09. 12:24

Tizenhét fős magyar csapat utazott el az olaszországi Trentóba a szerdán kezdődő és jövő szombatig tartó 26. téli Universiadéra, az egyetemista és főiskolás sportolók világversenyére.

A Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség (MEFS) tájékoztatása szerint a magyarok közül többen a februári szocsi téli olimpián is ott lesznek. Magyarország az Universiadén hosszúpályás és rövidpályás gyorskorcsolyában, jégtáncban, alpesi síben, szabadstílusú síben és hódeszkában lesz érdekelt.

„Az olimpia és az Európa-bajnokság előtt mindenképpen hasznos lehetőség egy színvonalas mezőnyben versenyezni" – idézte a MEFS közleménye a két éve váltóban bronzérmes Heidum Bernadett rövidpályás gyorskorcsolyázót. „Szeretnék a hosszabb távokon minél előrébb végezni, persze ez a mezőny erősségétől és a formámtól is függ. A váltóval nagyon szeretnék ismét döntőben korizni."

Rövidpályás gyorskorcsolyában Heidum mellett Keszler Andrea, Lajtos Szandra, Kónya Zsófia, illetve Knoch Viktor, Oláh Bence, Béres Bence és Burján Csaba lesz érdekelt. Hosszúpályás gyorskorcsolyában Orosz Beáta, Szöllősi Szabolcs és Nagy Konrád, alpesi síben Berecz Anna, hódeszkában Szerb Mátyás és Kis Benedek, szabadstílusú síben Csanaky Péter, jégtáncban pedig a Turóczi Dóra, Major Balázs kettős képviseli a magyar színeket.

A téli Universiadét kétévente rendezik meg, s 12 sportágban mintegy 2500 versenyző áll rajthoz az eseményen. Trento azután kapta meg a rendezés jogát tavaly, hogy az eredetileg kiválasztott szlovéniai Maribor pénzügyi okok miatt visszalépett.