Egymás után estek ki a jeges pályán

2013.12.14. 16:11

Az alpesisí-világkupa Val d'Isere-ben rendezett versenyén nagy esélyesek estek ki óriás-műlesiklásban már az első futamon, szombaton. 

A szűk, jeges pálya középső harmadán az elsőként induló, amerikai Ted Ligety nagy meglepetésre hibázott. Megcsúszott, kihagyott egy kaput és kiesett, évek óta először. Az összetettben második Ligety kiesése után azt mondta, igazi megpróbáltatás a francia Alpokban található, egyenetlen pályán sielni, végig harcolni kell, neki most nem volt szerencséje. 

Rögtön utána jött a norvég Svindal, ő is a középső szakaszon esett ki, nem tudta befejezni az első futamot. Az olasz Blardone sem ment végig, a múlt héten, Beaver Creekben óriás-műlesiklásban második helyen végzett Bode Miller is elhasalt. Összesen tizenhét kiesője volt az első futamnak. 

Estek-keltek Ligetyék Val d'Isere-ben

A leggyorsabb a francia Alexis Pinturault volt az első futamon, 1:08.51-gyel, a német Stefan Luitz és az osztrák Marcel Hirscher előtt.  A második futamban az osztrák Hirsher ment nagyot, és végzett az élen még úgyis, hogy a pálya középső szakaszán beakadt a keze az egyik kapuba. Mögötte Fanara, Luitz és Punturault lett a sorrend. Hirscher a győzelemmel feljött összetettben a második helyre.

 Az összetett vk állása:

1. Aksel Lund Svindal (norvég) 360 pont
2. Marcel Hirscher (osztrák) 335 pont
3. Ted Ligety (amerikai) 269 pont

A nőknél több második helyezés után először győzött Tina Weirather, a liechtensteini versenyző szuper-óriásműlesiklásban nyert szombaton a svájci St. Moritz-ban. Miklós Edit a 45. helyen zárt, értesült az MTI. 

A 24 éves Weirather mögött másodikként a svéd Kajsa Kling, harmadikként pedig az osztrák Anna Fenninger végzett. A hazaiak kedvence, a szakági és az összetett vk-ban egyformán vezető Lara Gut ezúttal hetedik lett.

Az összetett vk állása:
1. Gut 482 pont 
2. Weirather 445
3. Maria Höfl-Riesch (német) 437