Mentőhelikopter vitte el a síugrót

2013.12.15. 17:17

Az osztrák olimpiai bajnok síugró, Thomas Morgenstern vasárnap egy 141 méteres ugrás közben szenvedett balesetet a világkupa-sorozat Titisee-Neustadtban rendezett versenyén. 

A huszonhét éves Morgenstern a földet érés után vesztette el az egyensúlyát, elesett és csúnyán beverte a fejét. Eszméleténél volt, de az orvosi személyzet hordágyon, nyakmerevítőben vitte kivizsgálásra, nem sokkal később pedig egy mentőhelikopter szállt le a pálya mellett, hogy a sérült síelőt a freiburgi kórházba vigye. 

Thomas Morgenstern CRASH Titisee Neustadt 2013

„Nincs jól, komoly fájdalmai vannak, van egy nagy vágás az arcán. Állapota ellenére nyugodt, tudja mozgatni a lábait is, de most mindent alaposan ki kell vizsgálni" – mondta edzője, Alexander Poitner vasárnap este.

Nem sokkal később már a sportoló írta twitterén, hogy zúzódásokon, vágásokon és egy törött ujjon kívül nincsen nagyobb baja. 

Az osztrák Morgenstern a síugrás klasszisa, kétszer megnyerte a világkupát, Torinóban és Vancouverben is aranyérmes volt a téli olimpián. Szombaton is megnyerte az első versenyt Titisee-Neustadtban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport