Kis Benedek ötödik lett hódeszkában a Téli Universiadén

2013.12.21. 22:38

Kis Benedek az ötödik helyen végzett a hódeszkások versenyében az olaszországi Trentóban zajló Universiade szombati zárónapján - írja az MTI.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) tájékoztatása szerint Kis, valamint a szám másik magyarja, Szerb Mátyás  az első kvalifikációs futamban indultak és mindketten jól mentek. A két selejtezős futam összesítése után Kis a második helyen bejutott a döntőbe, Szerb Mátyás két hellyel maradt le róla, összesítésben 14. helyezésével. Kis a fináléban ismételten az első futamba került, ahol negyedik lett. A két futamos döntő összesítése után pedig az ötödik helyet szerezte meg végül.

A záróünnepségen szombat este Sergio Agnesi, a szervezőbizottság elnöke elmondta: "Ez az Universiade az innovációról, a fenntarthatóságról és harmóniáról szólt. Az Universiade a sport és az egyetemi közösség ünnepe lett. Reméljük, hogy ti mindannyian megőrzitek a szívetekben és az emlékezetetekben az elmúlt két hetet."

A magyar csapat minden idők legjobb téli Universiade eredményével zárt, egy arany, egy ezüst, és egy bronzéremmel. A következő téli Universiadét a spanyolországi Granadában rendezik 2015-ben.