A címvédő nyerte a budapesti műkorcsolya Eb-t

2014.01.18. 17:10

A címvédő Javier Fernandez nyerte a férfiak versenyét a SYMA csarnokban zajló műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságon. A 22 éves spanyol elkápráztatta kűrjével az 5000 fős közönséget, amely óriási tapsviharral köszönte meg a világbajnoki bronzérmes produkcióját.

Fernandez programja kifejezetten nehéz elemeket, köztük három négyfordulatos és hét háromfordulatos ugrást is tartalmazott, és bár a csütörtöki rövidprogramjának tökéletességét nem közelítette meg, kisebb hibáitól eltekintve nagyszerű előadás volt. A kűr szórakoztató, többször a közönséget is bevonó prezentálása a bírák tetszését is elnyerte.

A tíz évvel ezelőtt Budapesten Eb-t nyert francia Brian Joubert a kűrjében kevesebbet hibázott, mint tette azt a csütörtöki rövidprogramjában, ez azonban csupán arra volt elég, hogy egy helyet javítva, nyolcadikként zárjon.

Az Eb vasárnap a párosok kűrjeivel és a gálával zárul. A nagy érdeklődésre való tekintettel vasárnapra egy 500 fős lelátó felépítésével bővítik a nézőteret, írja az MTI.

Eredmények:

férfiak, Európa-bajnok:

-----------------------

Javier Fernandez (Spanyolország) 267,11 pont

2. Szergej Voronov (Oroszország) 252,55

3. Konsztantyin Mensov (Oroszország) 237,24

...30. Forgó Kristóf