Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Miklós Edit edzője nem kap jutalmat

2014.03.23. 17:19

A MOB visszaküldte a síszövetség olimpiai jutalmazási keretet, ám az új felterjesztésben sincs ott Dietmar Thöni neve, aki Miklós Edit osztrák edzője.

A MOB elnöksége tárgyalt a szocsi jutalmakról, a lesiklásban 7. Miklós Edit négymillió forintot kap, az olimpiai bizottság 2,4 milliót ad szakvezetői jutalmazási keretként. Szabó Bence MOB-főtitkár azonban elmondta, ebből névsorból hiányolták Dietmar Thöni nevét, emiatt új előterjesztést kértek, írja a borsonline.

Dr. Kaszó Klára, a síszövetség ügyvezető elnöke úgy véli, azért hagyták ki az edzőt, mert „szerződéses munkaviszonyban állunk vele, ebből fakadóan egy osztrák cég alkalmazottjaként állandó fizetésért irányítja Edit felkészítését. Eredeti előterjesztésünkben öt személyt neveztünk meg, és ettől a névsortól az újban sem tágítunk". Thöni évi 60 ezer eurót, azaz 18,7 millió forintot vesz fel a munkájáért, ezért a szövetség mások között osztaná fel a 2,4 milliót.

Miklós Editet diplomatikusan fogalmazott: „Kaszó Klára és az elnökség döntését minden körülmények között tudomásul veszem”.