Gerzson
-3 °C
2 °C
Curling
Percről Percre

Megújította szponzori szerződéseit a legjobb magyar alpesi síző

2014.11.19. 13:34

Megújult az együttműködés Miklós Edit olimpiai hetedik helyezett alpesi síző, valamint az Audi és a Das WeltAuto között. A két cég és a csíkszeredai születésű versenyző szerdai közös sajtótájékoztatóján elhangzott, Miklós egy Audi Q3 és egy Volkswagen Transporter típusú járművet kapott támogatóitól annak érdekében, hogy az európai világkupa-futamokra sífelszerelésével együtt könnyebben juthasson el.

A 26 éves síző beszámolt a nyári időszakban elvégzett felkészüléséről, s kiemelte, más márkájú sílécekre váltott, ezért a munka nagy részét az tette ki, hogy minél jobban hozzászokjon az új léceihez, s megismerje azokat.

"Holnap indulok Kanadába, ahol december első hétvégéjén elkezdődik majd számomra is a vk-szezon, a célom pedig az, hogy a lehető legjobb eredményeket érjem el az idény során" - mondta Miklós Edit. Hozzátette, a jövő februári világbajnokságon lesiklásban az első hat között akar zárni, a világkupa-sorozatban pedig többször is az első 10-ben szeretne végezni, de nem tartja lehetetlennek, hogy az egyik állomáson akár dobogóra is álljon.

Az MTK sízője kiemelte, még mindig a lesiklás a legerősebb száma, de az edzések eredményeként sokat javult szuper-óriásműlesiklásban is.

Az MTI kérdésére Miklós azt mondta, nem tudott róla, hogy a nemzetközi szövetség (FIS) kedden engedélyezte a légzsák használatát az alpesi sízőknek, de jó ötletnek tartja az eszköz bevetését.

"Biztos, hogy számos súlyos sérüléstől meg tudja óvni a sízőket, amint lehetőségem lesz rá, ki fogom próbálni, s ha nem akadályoz a versenyzésben, akkor természetesen használni is fogom" - nyilatkozta Miklós Edit.

A FIS egyelőre csak az edzéseken engedélyezi a légzsák alkalmazását, de a keddi döntés értelmében január 1-től már versenyeken is viselhetik majd a sízők az eszközt.