Judit
2 °C
7 °C

Megdobta a bucka, 100-zal szállt a hálóba

2014.12.19. 15:54

Nagyot bukott Florian Scheiber az alpesisí-világkupa Val Gardena-i lesikló futamán. Az oszták síelőt helikopterrel vitték le a hegyről.

Scheiber a lesiklópálya alján egy kisebb buckánál megbillent, majd körülbelül 100 kilométer per órás tempóval a levegőbe repült. A pályra visszazuhanva pörgött párat, majd a védőháló fogta meg. Néhány pillanatig mozdulatlan volt, és mire odaértek a hegyimentők, már meg is mozdult.  Ennek ellenére helikopterrel vitték el.

A verseny a baleset és a mentés miatt közel egy órát állt.

„Jó, hogy helikopterrel szállították el, mert a fej- vagy gerincsérüléssel nem lehet szórakozni. Azt hiszem, hogy egy rövid ideig eszméletlen is volt, ezért is jó, hogy nem maga próbált lejönni" – mondta csapattársa, Hannes Reichelt.

Az első jelentések szerint egy könnyebb agyrázkódáson kívül nem esett baja az osztrák síelőnek.

A lesiklást az amerikai Steven Nyman nyerte, a norvég Kjetil Jansrud és az olasz Dominik Paris előtt. Nyman ezelőtt két világkupa-futamot nyert, mindkettőt Val Gardenában.

Eredmények:
1. Steven Nyman (amerikai) 1:55.89 perc
2. Kjetil Jansrud (norvég) 1:56.20
3. Dominik Paris (olasz) 1:57.04
    A szakági vk állása 3 verseny után (még 7 van hátra): 1. Jansrud 280 pont, 2. Nyman 175, 3. Guillermo Fayed (francia) 170
    Az összetett vk állása 10 verseny után (még 28 van hátra): 1. Jansrud 492 pont, 2. Marcel Hirscher (osztrák) 440, 3. Paris 265

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?