Miller százzal bukott, nyílt sebbel ért célba

2015.02.05. 21:57

Az amerikai Beaver Creekben zajló alpesi sívilágbajnokságon a férfiak a szerdai halasztás után csütörtökön már versenyezhettek.

A szuperóriás-műlesiklást az osztrák Hannes Reichelt nyerte meg, ami nem nagy meglepetés, mert az edzője tűzte a pályát, és egyébként is ez az egyik kedvenc helyszíne.

A második helyen óriási meglepetésre a kanadai Dustin Cook végzett, a bronzérmet pedig a francia Adrien Theaux szerezte meg.

A verseny nagy kiesője az amerikai Bode Miller volt, aki szokásához hűen kockáztatott, és ugyan a második ellenőrző pont után vezetett, beleakadt az egyik kapuba a válla.

A bukásakor pedig az egyik léce megvágta a a jobb lábát, ahogy a videó végén is látszik, milyen sérülést okozott.

Bode Miller bukása

Miller most tért vissza a korábbi sérülése után, megpróbált jó helyre befutni, és egy hajszálon múlt, hogy ez nem sikerült neki.

férfi szuper-óriásműlesiklás, világbajnok:
   Hannes Reichelt (Ausztria) 1:15.68 perc
2. Dustin Cook (Kanada) 1:15.79
3. Adrien Theaux (Franciaország) 1:15.92
...49. Kékesi Márton 1:25.84  

Bode Miller számára véget ért a vb

Véget ért az alpesisí-világbajnokság a csütörtöki szuper-óriásműlesiklás során megsérült Bode Miller számára, akit a házigazda Egyesült Államok sportági szövetségének közlése szerint már meg is műtöttek. A 37 éves, négyszeres vb-győztes sztár a Beaver Creekben rendezett szuper-G viadalon az egyik kapunál megpördült, nagyot bukott, és mint később kiderült, mély vágás keletkezett a jobb vádliján, valamint a térdína is elszakadt. Millert a verseny után a vb másik helyszínére, Vailbe szállították, ahol a helyi kórházban megoperálták. A hazaiak kedvencét novemberben porckorong-sérülés miatt műtötték, és ebben a szezonban most először állt rajthoz versenykörülmények között.