László
19 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elképesztő világcsúcsok a havas lejtőkön

2015.04.04. 20:59

Pénteken a francia Alpokban, Varsban gyűltek össze a gyorsasági síelők, akik síléceken, illetve snowboardon próbálták világcsúcsokat javítani.

Végül mindkettő sikerült. A sportág ötszörös világbajnoka, Simone Origone elképesztő sebességet ért el, 252,632 kilométer per órával száguldott lefelé a hegyről sível. Ezzel nem egészen 2 tizedet faragott le tavaly márciusi rekordjából (252,454 km/h).

Simone Origone

A kísérletet erős szél nehezítette, ezért a startot az optimálisnak tartott csúcsról 25 méterrel lejjebb kellett hozni. Nem csak a sebesség volt félelmetes, a chabrières-i lejtő legmeredekebb szakasza 98 százalékos.

Edmond Plawczyk

Pénteken ketten örülhettek világrekordnak: Origone után a francia Edmond Plawczyk 203,275 km/h-ra javította a gyorsasági hódeszkázás világrekordját.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!