Kósa Lajos: Elvárás, hogy a következő, 2018-as téli olimpiáról aranyat kell hozni

2015.12.27. 19:36

A 2018-as pjongcsangi téli olimpián az éremszerzés az elvárás a rövidpályás gyorskorcsolyázóktól - erősítette meg korábbi kijelentését Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnöke, kürtölte világgá az MTI.
 

   

"Téli olimpián még nem nyertünk aranyérmet, viszont a mostani felkészülés és az eredmények annyira biztatóak, hogy már elvárás, hogy a 2018-as olimpiáról érmet, érmeket, köztük aranyat kell elhozni" - nyilatkozott vasárnap Kósa az M1 aktuális csatornának.

A decemberi, sanghaji világkupa 5000 méteres versenyében győztes férfi csapat korösszetétele abszolút ideális, és ugyanez a nőkről is elmondható. "Bekerültünk gyorskorcsolyában a legjobbak közé, meg tudjuk verni a világot, a jövőben is ez a feladat" - mondta Kósa, aki hangsúlyozta, azért mernek érmeket remélni, "mert nem csak egy számban, egy versenyzőnk esélyes".

Knoch Viktor, aki Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Burján Csaba csapattársaként részese volt a sportágtörténeti sanghaji sikernek, kifejtette: a szeptemberben rajtolt szezont már kifejezetten úgy kezdték, hogy világkupát szeretnének nyerni. "Minden versenyre úgy utazunk ki, hogy győzni szeretnénk, és ez most szerencsére sikerült is. A következő cél az, hogy simán kijussunk az olimpiára, és ott aztán érmet, akár aranyat nyerjünk".

Knoch elmondta, hogy egyéniben szeretnének minden távon három versenyzőt indítani a 2018-as játékokon.