A férfiak egyéniben minden távon továbbjutottak a rövidpályás gyorskorcsolya-Eb-n

2016.01.22. 15:13

A három magyar férfi induló mindhárom távon továbbjutott a pénteki selejtezőkből a rövidpályás gyorskorcsolyázók Szocsiban zajló Európa-bajnokságán.

  

A nemzetközi szövetség (ISU) honlapja szerint szombaton Knoch Viktor, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang is a negyeddöntőben, valamint az elődöntőben folytathatja szereplését 500 és 1000, valamint 1500 méteren.
    A nőknél két junior korú versenyzőt indított a magyar szövetség, közülük Jászapáti Petra 500 és 1000 méteren bejutott a negyeddöntőbe, Bácskai Sára Luca pedig az 1500 méter elődöntőjében áll rajthoz szombaton.
    Pénteken délután még a váltók selejtezőjében is érdekeltek a magyarok, az aranyéremre is esélyes, világkupa-győztes férfi csapat a törökökkel, a lengyelekkel és a britekkel, míg a tavaly Eb-bronzérmes női együttes a bolgárokkal és az oroszokkal küzd meg az elődöntőbe jutásért.
    Egyéniben szombaton 500-on és 1500-on osztanak érmeket, illetve a váltók versenyeznek a döntőbe kerülésért. Vasárnap az 1000 méterrel, valamint a férfi és női egyéni szuperdöntőkkel folytatódik a program. Utóbbi számban a három egyéni távban elért eredmények összesítése alapján mindkét nemnél az első nyolc korcsolyázó vehet részt. A kontinensviadal a női és a férfi váltók fináléival zárul.
    Az M4 Sport szombaton és vasárnap is élőben közvetít az oroszországi Eb-ről. (MTI)