Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Gyarmati Panka megszerezte Magyarország történetének első havas világkupáját

2016.01.22. 08:33 Módosítva: 2016-01-22 08:49:48

Nem hiszem el, hogy megnyertem Mammoth-ban az első világkupámat

– írta a Facebookra Gyarmati Panka, aki a hódeszkában slopestyle-ban nyert.

Ilyen még sosem történt magyar sportolóval. A Magyar Snowboard Szövetség közleményében azt írta, hogy az egri snowboardos Magyarország első győzelmét szerezte havas sportágban. 

Mi az a slopestyle?

A szabadstílusú snowboardosok legkifejezőbb szakága, melyben egy ugratókkal és korlátokkal, valamint egyéb mesterséges elemekkel tarkított lejtőn lecsúszva mutatnak be különféle trükköket: szaltókat, forgásokat és csúszásokat. Igazán találó magyar elnevezése nincs. 2014 óta olimpiai sportág.

„Két gyötrelmes év után annyira jó érzés, hogy újra felálltam, és erősebben tértem vissza, mint valaha” – írta Gyarmati Panka. 

Megköszönte a magyar szurkolóknak és családjának a támogatást, azt, hogy Magyarország először nyert kupát havas sportokban.

„Panka 16 órás autóút után hétfőn érkezett a kaliforniai Mammoth Mountainra – írja a szövetség. – A keddi edzés után szerdán eredetileg a selejtezőket rendezték volna, de a szervezők rossz időjárástól tartva (160 km/h-s szélre számítanak) szombatról előrehozták a slopestyle döntőket is, és a női mezőny számára selejtezőt sem rendeztek, az első csúszás rögtön élesben ment.”

„Gyarmati Panka másodikként csúszott, és már az első körben beadott egy olyan menetet, amit a bírák 82,75 pontra értékeltek a lehetséges 100-ból. (...) Bár sok erős ellenfél volt a mezőnyben, ilyen magas pontszámmal nem ritkán dobogón lehet végezni. Pankát végül sem az első, sem a második sorozatban nem tudták felülmúlni.”

Gyarmati Panka 2011-ben junior világbajnok volt, eddigi legjobb felnőtt eredménye két negyedik hely volt világkupaversenyen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?