Valér
-2 °C
0 °C

Hatvanméteres repülés után állt földbe a sívilágbajnok

2017.02.09. 08:21

Eric Guay harmincöt évesen minden idők legidősebb alpesisí-világbajnoka lett St. Moritzban, amikor megnyerte a szuper-óriásműlesiklást. Természetesen a győzelemnek is örült, de már annak is, hogy indulhatott a vb-n. 

„Ez hihetetlen. Főleg, ha egész történetet nézzük, az összes sérülésemmel, a múlt heti bukásommal Garmischban. Meglepő, hogy itt állok világbajnokként. Nehéz most szavakat találni arra, mit érzek. Még jobb, hogy két jó barátommal, Mannyvel és Kjetillel állhatok a dobogón" – nyilatkozta Guay a befutás után.

Az a bukás, amire Guay hivatkozott, valóban nagyon ijesztő volt. A kanadai a garmischi lesiklóvilágkupán hatvan métert repült tehetetlenül egy rosszul vett ugrató után mielőtt a földbe csapódott volna.

Utána azt mondta, hogy szerencséje volt, hogy kisebb sérülésekkel megúszta. Nem volt neki gond visszanézni a felvételt, de nem igazán emlékszik rá, hogyan rontotta el az ugrást, és benne maradt egy darabig a félelem. 

A St. Moritz-i pályán ezt gyorsan le kellett küzdenie, mert a szuper-óriásműlesiklás pályája az ugratókkal szinte lesiklópályának is elment volna. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!