Árpád
-2 °C
4 °C

125-tel száguldott a vb-aranyért Ilka Stuhec

2017.02.12. 12:23

A St. Moritz-i alpesi sívilágbajnokságon szuper vasárnapot rendeztek, miután a férfi lesikló verseny a köd miatt elmaradt szombaton.

Előbb azonban a nők kerültek sorra, és az idén fantasztikus formába kerülő szlovén Ilka Stuhec favorithoz méltón megnyerte a futamot.

125-ös sebességgel jött kevéssel a cél előtt, és szüksége is volt erre a tempóra, mert az osztrák Venier 5 századdal előtte volt az utolsó mérőpontnál.

A célban azonban a 26 éves Stuhecnek 4 négy tizedes előnye volt. Venier lett a második, Lindsey Vonn a harmadik.

Vonn az olasz Goggiát szorította le a dobogóról, akinek a pálya vége felé összeakadtak a lécei, és egy óriási mentéssel kerülte el a bukást. Goggia a kombinációban vezetett, de a szlalom elején bukott, így helyezetlen lett.

A férfiaknál a svájci Beat Feuz elviselte a hazai pálya nyomását, és ugyan lassan indult - az első fél percbena 15 legjobb között sem volt -, egyre nagyobb tempót diktált, és senki más nem tudta felvenni a sebességét. Feuz a két hete Grand Slam-győztes Roger Federertől kapta meg a bajnoknak járó elismerést.

A kanadai Eric Guay lett a második, aki a szuper G után újabb érmet szerzett, de 12 századdal elmaradt az első helytől. Guay légmunkája ismét tökéletes volt, a történelmi duplázása azonban elmaradt. Max Franz Ausztriának szerzett egy bronzot.

Élvezetes és remek hangulatú verseny volt, tízen voltak az élen, folyamatosan változott az élmezőny. A negyedik helyen holtverseny lett, a norvég Jansrud és a címvédő svájci Küng között. Amikor Küng célba ért, akkor még ők ketten vezettek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?