Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Történelmi amerikai arany a biatlon-vb-n

2017.02.16. 16:56

Lowell Bailey szerezte az Egyesült Államok első aranyérmét a biatlon-vb-n, miután drámai csatában, minimális előnnyel verte a cseh Ondrej Moravecet a férfiak 20 km-es versenyében az ausztriai Hochfilzenben.

Bailey és Moravec is hibátlanul teljesítette a lövészetet, ám a később rajtoló amerikai tudta, hogy az utolsó sífutó résznél milyen tempót kell diktálnia ahhoz, hogy nyerjen. Az utolsó lövészet után hat másodperc előnye volt, az utolsó kilométer kezdetén viszont ez egyetlen tizedre csökkent – innen óriásit hajrázva végül 3,3 másodperccel nyert a cseh előtt.

Harmadikként a francia Martin Fourcade zárt, aki sorozatban negyedszer nyerhette volna meg ezt a számot, de két lövőhibájáért két büntetőpercet adtak hozzá az idejéhez, így pedig még az is bravúr, hogy dobogóra állhatott. A szám egyetlen magyar indulója, Gombos Károly 95. lett a 101 tagú mezőnyben, összesen öt lövőhibája volt.

Eredmények, férfi egyéni (20 km), világbajnok

Lowell Bailey (Egyesült Államok) 48:07.4 perc (0 lövőhiba)

2. Ondrej Moravec (Csehország) 3.3 mp hátrány (0)

3. Martin Fourcade (Franciaország) 21.2 mp h. (2)

...95. Gombos Károly 11:31.0 p h. (5)