Zelma, Rajmund
-4 °C
-1 °C

Közös női hokiválogatottat indíthat a két Korea az olimpián

2018.01.11. 13:46

Azok után, hogy Észak-Korea bejelentette, ott lesznek a sportolóik a február 9-én kezdődő téli olimpián Dél-Koreában, a  Reuters úgy értesült , még közelebb kerülhet az 1953 óta háborúban álló két ország. A hírügynökség értesülései szerint ugyanis napirenden van a Nemzetközi Olimpiai Bizottság közvetítésével, hogy a nyitóünnepségen együtt vonuljon fel a két ország, sőt, közös női hokiválogatottról is tárgyalnak.

Az két pontról január 20-án, Észak-Korea olimpiai részvételének tárgyalásakor egyeztetnek majd Svájcban a NOB vezetésével, de egyelőre nem tudni, mekkora eséllyel egyesül a két Korea legalább az olimpia idejére.

A közös bevonulást egyébként Szöul vetette fel, és állítólag pozitív választ kaptak rá Phenjanból. Ez egyébként nem annyira újdonság, 2000-ben, a sydneyi olimpián is együtt vonult be a két ország, de a 2007-es Ázsia-játékok óta nem volt példa hasonlóra.

Asztaliteniszben és labdarúgásban is indultak már közösen korábban, de több sportágból álló rendezvényen még nem egyesültek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!