Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Közös női hokiválogatottat indíthat a két Korea az olimpián

2018.01.11. 13:46

Azok után, hogy Észak-Korea bejelentette, ott lesznek a sportolóik a február 9-én kezdődő téli olimpián Dél-Koreában, a  Reuters úgy értesült , még közelebb kerülhet az 1953 óta háborúban álló két ország. A hírügynökség értesülései szerint ugyanis napirenden van a Nemzetközi Olimpiai Bizottság közvetítésével, hogy a nyitóünnepségen együtt vonuljon fel a két ország, sőt, közös női hokiválogatottról is tárgyalnak.

Az két pontról január 20-án, Észak-Korea olimpiai részvételének tárgyalásakor egyeztetnek majd Svájcban a NOB vezetésével, de egyelőre nem tudni, mekkora eséllyel egyesül a két Korea legalább az olimpia idejére.

A közös bevonulást egyébként Szöul vetette fel, és állítólag pozitív választ kaptak rá Phenjanból. Ez egyébként nem annyira újdonság, 2000-ben, a sydneyi olimpián is együtt vonult be a két ország, de a 2007-es Ázsia-játékok óta nem volt példa hasonlóra.

Asztaliteniszben és labdarúgásban is indultak már közösen korábban, de több sportágból álló rendezvényen még nem egyesültek.