Tekla
11 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Olimpiai ezüstérmes rövidpályás gyorskorcsolyázót honosítottunk

2018.10.16. 13:47

 John-Henry Krueger kedden letette az állampolgársági esküt, így minden akadály elhárult az elől, hogy jövőre már magyar színekben versenyezzen az amerikai születésű, olimpiai ezüstérmes rövidpályás gyorskorcsolyázó.

"Az a célom, hogy a magyar férfi váltót hozzásegítsem Pekingben az olimpiai bajnoki címének megvédéséhez, illetve egyéniben is szeretnék dobogóra állni" - mondta az MTI-nek a 23 éves sportoló az ünnepélyes eskütétel előtt a zuglói anyakönyvi hivatalban.

Arra a kérdésre, miért Magyarországot választotta, úgy felelt, hogy bátyja, Cole már a 2014-es szocsi téli olimpia óta Budapesten készül, és csupa jót hallott tőle. Azóta már saját tapasztalatai is vannak, úgy gondolja, mind a szakvezetés, mind a szövetség kiváló munkát végez, a versenyzők pedig családot alkotnak.

"Ritka lehetőség, hogy Ázsián kívül egy szupercsapat épüljön, de itt ehhez minden lehetőség adott" - jelentette ki az idei téli olimpia 1000 méteres versenyének ezüstérmese, akinek 27 éves bátyja az idei Európa-bajnokságon már magyar színekben indult, és lett bronzérmes a férfi váltóval.

Az elmúlt években a hollandiai Heerenveenben készülő John-Henry Kruegernek a szabályok szerint egy idényt, a mostanit ki kell hagynia az országváltás miatt, de jövő ősztől ismét versenyezhet, és csatlakozhat téli olimpiai bajnokainkhoz, a Liu fivérekhez.

Elmondta, hiányozni fog neki a versenyzés, de próbálja pozitívan szemlélni a dolgokat. Intenzíven tanul magyarul, így erre is több ideje jut majd.

A rövidpályás gyorskorcsolyázók idénye november első hétvégéjén kezdődik a calgaryi világkupaversennyel. (MTI/Index)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?