Shiffrin verseny nélkül nyerte meg az összetett világkupát

2019.03.02. 15:09

A rossz időjárási körülmények miatt törölték a női alpesi sízők szombati szuperóriás-műlesikló versenyét a világkupa Rosa Hutor-i állomásán, így az amerikai Mikaela Shiffrin a hátralévő versenyektől függetlenül már megnyerte az összetett világkupát.

A szervezők bejelentése szerint a péntek éjszakai hóvihar miatt szombatra nem tudták a pályát versenyre alkalmas állapotba hozni. Az időjárás másodszor zavarja meg a Rosa Hutor-i vk-futamot. Az oroszországi helyszínen, itt rendezték a 2014-es olimpia síversenyeit is, a rossz idő miatt egyetlen lesiklóedzést sem tudtak tartani, így a szabályok értelmében nem lehet versenyt rendezni. A szervezők ezért úgy döntöttek, hogy a szombati lesiklás helyett szuperóriás-műlesiklás lesz, amely aztán elmaradt.

Miután a havazás a nap folyamán gyengült, a szervezők nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy legalább a vasárnapi szuperóriás-műlesikló futamot meg tudják rendezni, írja az MTI.

Mikaela Shiffrin ünnepel a Coridna d'Ampezzó-i szuper-G futam után
Mikaela Shiffrin ünnepel a Coridna d'Ampezzó-i szuper-G futam után

Mivel a szezonból már csak hét futam maradt hátra, és az összetettben első Shiffrin 719 ponttal vezet a második helyezett cseh Petra Vlhovával szemben, előnye matematikailag is behozhatatlan lett.

Shiffrin a magas költségek miatt nem utazott el a Rosa Hutor-i versenyre, és helyette Olaszországban készül a jövő hét végi, csehországi vk-futamra. A 23 éves amerikai klasszis sorozatban harmadszor szerezte meg összetettben a vk-sorozat legjobbjának járó kristálygömböt.