Nottinghamben nincs horvát házidöntő

2008.06.21. 11:02
Karlovic címvédésre készül, két argentin is elbukta az elődöntőt ’s-Hertogenboschban, a női versenynen Tanasugarn a döntőbe jutott.

Két argentin játékos is az elődöntőbe jutott a ’s-hertogenboschi tornán, de mindketten vereséget szenvedtek. Az első kiemelt David Ferrer sikere nem meglepetés. Annál inkább a francia Gicquelé, aki csak a 60. helyen áll a világranglistán, 31 éves, de még sosem sikerült tornát nyernie, igaz, kétszer már volt finalista. Esélyeit növeli az a tény, hogy karrierje során kétszer már legyőzte a jelenleg a világ 5. legjobbját, a spanyol David Ferrert.

Nottinghamben nem lesz horvát házidöntő, bár Karlovic megvédheti bajnoki címét, hiszen nagy küzdelemben legyőzte a Roland Garroson remeklő Gael Monfilst, de fiatal honfitársa, Marin Cilic elbukott. A világranglistán pont egymást követő két játékos (Verdasco a 21., Karlovic a 22.) eddig két meccset játszott egymással, az állás 1-1. Füves pályán ez lesz a premier.

ATP-tornák

Ordina Open, ’s-Hertogenbosch (a pénzdíj 370 ezer euró). Férfi egyes, Elődöntő: Ferrer (1., spanyol) del Potro (argentin) 7:6, 6:1, Gicquel (francia)-Canas (7., argentin) 3:6, 6:0, 6:4.

The Slazanger Open, Nottingham (a pénzdíj 370 ezer euró). Férfi egyes, Elődöntő: Verdasco (3., spanyol)-Cilic (horvát) 6:3, 6:1, Karlovic (4., horvát)-Monfils (8., francia) 7:6, 7:6.

A végső győzelemre esélyes francia Bartoli kikapott az eastborune-i elődöntőben a lengyel Radwanskától, akinek ellenfele az orosz Petrova lesz

Két nagyszerű formában versenyző játékos vívja a női döntőt Hollandiában. Szafina a Roland Garros után ismét finálézhat, most könnyebnek igérkező ellenfél vár rá, de egy pillanatig sem becsülheti le a thaiföldit. Az öreg Tanasugarn remekül játszik ’s-Hertogenboschban. Mind a két Bondarenkót legyőzte, a döntőbe jutásért a magasabban jegyzett Aljona ellen nyert nagyon simán.

WTA-tornák

International Women’s Open, Eastbourne, Tier II-es torna (a pénzdíj 600 ezer dollár). Női egyes, Elődöntő: Radwanska (4., lengyel)-Bartoli (2., francia) 7:5, 6:3, Petrova (8., orosz)-Stosur (ausztrál) 6:3, 6:3.

Ordina Open, ’s-Hertogenbosch (a pénzdíj 370 ezer euró). Női egyes, Elődöntő: Szafina (3., orosz)-Gyementyeva (1., orosz) 6:3, 6:2, Tanasugarn (thaiföldi)-A. Bondarenko (8., ukrán) 6:2, 6:4.