Venus Williams megverte testvérét Wimbledonban

2008.07.05. 17:48 Módosítva: 2008.07.05. 22:13
Száztizenegy perc alatt, két szoros játszmában, 7:5, 6:4-re verte Venus Williams testvérét a wimbledoni tenisztorna döntőjében. Venus ötödször nyerte meg a patinás trófeát, második meccslabdáját értékesítette, fejben sokkal jobb volt húgánál. Párosban már együtt nyertek, két 6:2-es szettben.

Az angol nyílt tenisz bajnokság női döntőjét a két Williams nővér - Serena és Venus - játszotta, akiket a torna előtt a hetedik illetve a nyolcadik helyen emeltek ki. Grand Slam-tornán hatszor találkoztak eddig a fináléban, ötször Serena nyert, egyszer Venus, vagyis ennek alapján előbbi volt az esélyes. Az alig több mint egy évvel fiatalabb Serena nyolc GS-tornát nyert eddig, Venus hatot, ebből négyet Wimbledonban.

Serena Williams tökéletesebben nem is kezdhetett volna, zsinórban tíz pontot ét el, minden ütése bejött, két gémet értelemszerűen azonnal nyert, a harmadikat viszont már nem tudta besöpörni. Brékelőnyét 4:2-ig őrizte, akkor Venus egyenlített. 5:5 után pedig hozta saját adogatását, Serena azonban nem bírta idegekkel, nem tudott a szettben maradni.

A második játszmában is roppant látványos labdamentek voltak, különösen 1:1 után, amikor húsz percig tartott egy gém.

Azt éppen Serena nyerte, miután tizenharmadik fogadóesélyét kihasználta. A folytatásra szerváinál ellenben elbizonytalanodott, Venus pontosan érezte, hogy azonnal vissza kell vennie az elveszített játékot, különben bajba kerülhet.

Az egyenlítés után 4:4-ig egymás mellett haladtak, a fontos pontoknál megint Venus összpontosított jobban. Serena a meccsben maradásért adogatott, de pontatlanul játszott, Venus két meccslabdáig jutott. A másodikat ki is használta, mert Serena ugyan irányított, jól mozgatta testvérét, de miután rendre visszajöttek a labdák egyet nagyon szélesen ütött meg.

Az egész meccset is bele lehetett ebbe a menetbe sűríteni, mert Venus sokszor kiszorított helyzetben, általában pontosan ütötte vissza a labdákat, míg Serena nyerő helyzetben választott értelmetlen, elhamarkodott megoldásokat.

“Nagyon örülök, hogy nyertem, bár a szél jelentősen megnehezítette a játékomat. Nyilván Serenáét is, aki ellen most is igen nehéz volt játszani, pláne az első percekben, mert remekül kezdett. Mindig kérdezik tőlem, tőlünk, milyen érzés legyőzni egymást, milyen érzés egymás ellen játszani. Most is csak azt tudom mondani, mint eddig, nem arra figyelünk meccs közben, hogy ki van a háló túloldalán, akkor ellenfélként tekintek rá” - mondta fülig érő szájjal Venus Williams, aki 750 ezer fontot kapott ezért a meccsért. Serena ennek a felével térhetett haza.