Szávay alig verte a névtelen osztrákot

2008.07.18. 17:45 Módosítva: 2008.07.18. 21:27
A magyar teniszező nagy küzdelemben győzött a világranglista 320. helyén álló osztrák Klaffner ellen. Az első játszmában Szávay brékhátrányba került és el is vesztette azt, a másodikban négy meccslabdát is hárított és rövidítésben nyert. A döntő játszmában ismét a padlóról állt fel, megint rövidítés következett, amit újra a magyar lány nyert meg.

A világranglistan csak 320. helyen álló, szabadkártyával induló osztrák Melanie Klaffner remekül játszott és 38 perc alatt megnyerte az első szettet. 2:1-es osztrák vezetésig mindenki nyerte a saját adogatását, ekkor azonban az osztrák elvette Szávayét. Brékelőnyét egészen a játszma végéig megőrizte, így 6:3-ra nyert. Szávay két kettőshibát vétett, ugyanannyit, mint ellenfele. A magyar lány 61 pontból csak 27-et nyert meg.

Rosszul folytatódott a második szett is. Nagy csatában, de Szávay megint elbukta adogatójátékát. Alig negyedóra elteltével újabb szervavesztéssel már 3:0-ra vezetett az osztrák.

Az osztrák meg természetesen nagyon motivált volt a rengeteg hibával játszó magyar lány ellen. Szávay brékelt, de rögtön utána el is veszítette adogatását, majd Klaffner hozta a sajátját, így 5:2-nél az osztrák lány a mérkőzését adogathatott, de ezt Szávay hárította. Saját adogatását is hozta, így 5:4-re felzárkózott.

Két meccslabdája volt Klaffnernek, de ezeket is hárította Szávay, ledolgozta brékhátrányát, a sírból hozta vissza a meccset. Két megnyert adogatószerva után jött a rövidítés. Klaffner 5-2-re vezetett, innen jött vissza megint Szávay, 6-5-nél a harmadik meccslabdája volt az osztráknak, de Szávay megint hárította. Végül óriási csatában 10-8-ra nyerte a rövidítést és 75 perc alatt 7:6-ra a szettet.

Klaffner adogatásával kezdődött a döntő játszma, amit megnyert, majd ismét brékelőnybe került, a találkozó során Szávay már ötödször veszítette el adogatójátékát. Ezután öt gémen keresztül mindkét lány bukta az adogatását, a sort Klaffner törte meg, aki ezzel 5:2-re vezetett, ugyanúgy, mint a második szettben.

Csakúgy, mint az előző játszmában, ismét talpra állt Szávay és egyenlített. 6:5-re megint Klaffner vezetett, Szávay megnyerte adogatójátékát, így a rövidítés döntött, amelyben a magyar játékos 4-0-ra elhúzott, majd 7-3-ra nyert és ezzel továbbjutott.

Ismét sok hibával játszott Szávay, csak a küzdeni tudását lehet kiemelni, ami ezen mérkőzésen egy nagyon szoros győzelemre volt elég.