Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Szávay Stuttgartban is kapásból kiesett

2008.09.30. 16:32
A 650 ezer dolláros tenisztorna nyitó fordulójában a magyar éljátékos az első szettben 2:5-ről még visszajött, de hiába, a másodikat pedig 6:3-ra vesztette el a fehérorosz Azarenkával szemben.

Szávay Ágnes a fehérorosz Viktorija Azarenka ellen kezdte szereplését a stuttgarti nemzetközi tenisztornán. A két játékos jól ismerhette egymást, korábban – még a juniorok között – együtt nyerték meg a Roland Garros páros bajnoki címét is.

A német torna nem indult a legjobban a világranglistán 27. magyar versenyzőnek, párosban a szlovák Hantuchovával az első fordulóban búcsúztak a negyedik helyen kiemelt Williams nővérek ellen. A magyar-szlovák páros mindössze öt játékot tudott nyerni a találkozón.

Azarenka kezdte az adogatást, de Szávay nyerte a játékot, hogy a saját szerváját elbukja. A folytatásban mindkét versenyző hozta a magáét, majd Azarenka elvette a magyarét, így ellépett 4:2-re.

Hozta a sajátját is, így már 5:2 is volt, de a magyar nem adta fel. Sokkal összeszedettebben játszott, szervái is jobban sikerültek, mint korábban, sikerült egyenlítenie. Ez azonban felemésztette erejét, a folytatásban már nem tudta tartani a ritmust, így Azarenka 7:5-re nyerte az első szettet. Az első játszmában szinte minden mutatójuk egyenlő volt, a legnagyobb különbség a második szervák fogadásában mutatkozott, ezen a ponton a fehérorosz sokkal hatékonyabbnak bizonyult.

A második szettben mindenki odafigyelt, már az első szervák után pontot tudott szerezni, úgy, hogy egyórányi játék után sem ütött még senki ászt.

3:3-ig minden rendben is ment, azonban amikor 4:3-nál ismét a magyar adogatott, négy szervájából három kettős hibával végződött, így ellenfele 5:3-ra ellépett, hogy aztán magabiztosan hozza saját adogatását és ezzel a meccset is (7:5, 6:3).

A magyar versenyző a tokiói tornához hasonlóan ismét az első körben esett ki.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?