Négy meccslabdát hárított, de kiesett

2008.10.14. 09:42
Nagy csatákat hozott a madridi Masters Series-verseny torna első fordulója. Több mint kétórás küzdelemben jutott tovább Simon és Robredo is. Szávay Ágnes kora délután kezd Zürichben Bartoli ellen. Ugyanott Mauresmo már ki is esett.

A 2,27 millió euró összdíjazású madridi fedett pályás tenisztorna hétfői játéknapján a legizgalmasabb mérkőzést a francia Gilles Simon és az orosz Igor Andrejev vívta. A világranglista legjobb húsz játékosa között szerepelő két teniszező háromszettes, 129 perces csatát vívott. A döntő játszma rövidítésben dőlt el, Andrejev négy mérkőzés labdát is hárított, de a világranglistán 16. helyen álló francia végül 9-7-re nyert.

Tomas Berdychnek 53 perc kellett, ennyi idő alatt végezte ki a német Schüttlert. Megszenvedett a továbbjutásért Tommy Robredo, aki 2 óra és 19 perc alatt győzte le az esélytelenebb olasz Seppit. A spanyol teniszező visszavágott a pekingi olimpián elszenvedett vereségért, Seppi akkor két játszmában nyert.

Madridi eredmények

Mutua Madrilena Masters Madrid (a pénzdíj 2,27 millió euró). Férfi egyes, 1. forduló: Cilic (horvát)-O. Rochus (belga) 6:3, 7:5, Simon (francia)-Andrejev (orosz) 4:6, 6:1, 7:6, Bolelli (olasz)-Almagro (spanyol) 7:6 , 6:1, Fish (amerikai)-Darcis (belga) 6:1, 6:4, Berdych (cseh)-Schüttler (német) 6:1, 6:2, Robredo (spanyol)-Seppi (olasz) 7:6, 3:6, 6:3.

A vasárnapi moszkvai tenisztornán győztes Jelena Jankovics szinte biztosan világelsőként zárhatja az esztendőt. A szerb klasszis eddig 4555 pontot gyűjtött össze, 773-mal többet, mint a második orosz Dinara Szafina, és 838-cal előzi meg a harmadik amerikai Serena Williamst.

"Az idény elején állandó egészségügyi problémáim voltak, nem úgy játszottam, ahogy szerettem volna. Az olimpia után szerencsére rendbe jöttek az ügyeim, és a játék is jól megy. Szeretnék továbbra is magas szinten teniszezni, ám ha meg akarom őrizni a pozíciómat, még sokat kell fejlődnöm" - nyilatkozta Jankovics, aki néhány héten belül megszakítás nélkül harmadik - profi karrierjének kilencedik - tornaelsőségét gyűjtötte be az orosz fővárosban.

A 23 esztendős játékos pályafutása első WTA-sikerét 2004-ben, a Római Teniszakadémián aratta. Jankovics két riválisa, Szafina és Serena Williams az idén már csak a szezonzáró dohai WTA-világbajnokságon indul, így minimális az esélyük, hogy befogják a belgrádi játékost.

Az első forduló egyben a végállomás is volt Amélie Mauresmo számára a 600 ezer dollár összdíjazású fedett pályás zürichi tenisztornán. A korábbi világelső francia játékos sima vereséget szenvedett a fehérorosz Viktorija Azarenkától. Kiesett a nyolcadik kiemelt szlovák Hantuchova is.

Szávay Ágnes kedden 14 órakor lép pályára, ellenfele a francia Marion Bartoli lesz. Szávay és a wimbledoni bajnokságon tavaly döntős Bartoli eddig egyszer mérkőzött egymással; az idén a berlini versenyen a magyar nyert 7:5, 7:5-re.

Zürichi eredmények

Tennis.com Zurich Open (a pénzdíj 600 ezer dollár). Női egyes, 1. forduló: Azarenka (fehérorosz)-Mauresmo (francia) 6:2, 6:1, Kirilenko (orosz)-Hantuchova (8., szlovák) 7:5, 6:2, A. Bondarenko (ukrán)-Cornet (francia) 1:6, 6:3, 7:6.