Murray már elődöntős, Federer még küzd

2008.11.12. 15:40
Andy Murray könnyedén nyert a Federer-verő francia Gilles Simon ellen, így már elődöntős a nem hivatalos félrfi tenisz-világbajnokságon Sanghajban. Andy Roddick bokasérülés miatt visszalépett, Roger Federer így a beugró Radek Stepanekkel játszott. Nehezen ugyan, de nyert.

Bár a brit Andy Murray simán verte a francia Gilles Simon is továbbjuthat még a 4,55 millió dolláros, évzáró sanghaji tornán. Simon az első fordulóban legyőzte a svájci Roger Federert a vörös csoportjában, így ha az utolsó körben veri a beugró Strepaneket, a svájci pedig kikap a nagy formában játszó brittől, a francia megy tovább.

Murray sorrendben harmadszor múlta felül Simont, alig több mint másfél óra alatt verte ellenfelét. Az első szettben egymás után kétszer is elvette Simon adogatását, és 4:0-ra is elhúzott. Ekkor kezdett éledezni Simon, nyerte saját adogatását, brékelt, a 4:4-hez is volt labdája, de Murray hárította, és végül 6:4-re hozta a játszmát.

A második szettben Murray 0:1 után három bréklabdát is hárítva egyenlíteni tudott, majd 3:1-re ellépett. Simon ekkor már kevés ellenállást tanúsított, nem koncentrált, így a brit 6:2-re hozta a második szettet.

Andy Roddick, aki az első meccsén éppen Murraytől kapott ki 6:4, 1:6, 6:1-re, Roger Federerrel játszott volna, de a mérkőzés előtt nem sokkal bejelentette: "A bemelegítésnél alig tudtam futás közben lefékezni, illetve felgyorsulni, ráadásul az adogatásaim sem működtek. Így nincs értelme kiállni Roger ellen." A helyére a cseh Radek Stepanek ugrott be.

Federer ellene próbálta javítani Simon elleni hibáját. A találkozó 1 óra 41 percig tartott, és nagyon szoros csatát hozott. Az első szettben mindkét teniszező egyszer-egyszer veszítette el adogatását, így rövidítésre került sor, amit 7-4-re nyert Federer. A második játszma sem volt könnyebb az egykori világelső számára. Brékelőnybe került, de 5:3-nál elveszítette. Stepanek azonban megingott a döntő pillanatban. Nem tudott egyenlíteni, Federernek három labdája volt a meccshez, az elsőt be is verte.

Tennis Masters Cup, Sanghaj

Vörös csoport: Murray (brit, 3.)-Simon (francia, 8.) 6:4, 6:2, Federer (svájci, 1.)-Stepanek (cseh) 7:6 (7-4), 6:4. A csoport állása: 1. Murray 2 győzelem, 2. Federer 1 gy., 3. Simon 1 gy., 4. Stepanek 0 gy.