Összeverekedtek az argentin teniszezők?

2008.11.24. 14:46 Módosítva: 2008.11.24. 14:50
Spanyolország 3-1-re nyert a hétvégén a tenisz Davis-kupa argentínai döntőjében. A helyi lapok szerint a hazaiak éljátékosa, David Nalbandian nehezen viselte a vereséget, összeverekedett társaival az öltözőben.

Hazai pályán veszítette el a tenisz Davis-kupa idei döntőjét az argentin csapat, Spanyolország története során harmadszor nyert. Az első meccsen Nalbandian még megverte Ferrert, de a következő hármat a spanyolok nyerték, 3-1-es összesítéssel hazavitték a kupát.

000T TRMvd798942

Az argentin lapok szerint a rossz eredmény miatt a válogatottbeli társaival amúgy is rossz viszonyban lévő Nalbandian a vasárnapi játéknap előtt az öltözőben összeverekedett társaival.

A világranglista-11. argentinnak állítólag nem tetszett, hogy Juan Martin del Potro egy héttel a Davis-kupa döntő előtt elutazott a sanghaji Mesterek Kupájára, ahelyett, hogy a csapattal készült volna.

Del Potro - hivatalosan combsérülés miatt - nem is állt ki vasárnapi meccsére, Jose Acasuso helyettesítette, aki ötszettes csatában kapott ki a spanyol Verdascótól.

Az argentinok szövetségi kapitánya, Alberto Mancini tagadta és a média kitalációjának minősítette, hogy Nalbandian összeveszett volna párostársával, Callerivel a vesztes meccs után.

Nalbandian nem jelent meg a torna utáni sajtótájékoztatón, Mancini szerint nehezen viselte a vereséget, ötezer dollárra büntették.

A Davis-kupa hivatalos honlapja szerint a spanyol válogatott csapatszelleme feltűnően jobb volt, mint az argentinoké, Nalbandian jól láthatóan nem kedveli társait, ezt igazolják az öltözői pletykák is.

A spanyolok szerint az argentin közönség is sportszerűtlenül viselkedett, "szidalmazták és inzultálták" őket. Az argentin Calleri szerint a Davis-kupában előfordul az ilyesmi, de a közönség most tényleg túl messzire ment: "Nem hiszem, hogy inzultálták volna Verdascoékat, de nem tudom, mi történt."