Djokovics kiakadt a riporterekre

2009.01.21. 20:00 Módosítva: 2009.01.21. 19:53

Sokan úgy vélik, ennek a tornának nem Nadal, vagy Federer, de még nem is Djokovics az első számú esélyese, hanem Andy Murray. Erről az ausztrál televízióban is volt egy kis műsor.

Egy stúdióbeszélgetés során a riporter megkérdezte a világranglista 3. szerbet, mit gondol arról, hogy sokkal inkább Andy Murray-t emlegetik, amikor a trónfosztásra készülő harmadikról van nem pedig őt. Djokovics hihetetlenül megsértődött és szinte kikérte magának, még a feltételezést is.

Ennek ellenére sokan úgy vélik itt Ausztráliában, hogy eljött az idő, hogy a skót megnyerje első Grand Slam-ét.

Szerencsére kicsit hűvösebb volt ma, így végre nem sültünk meg. A mai nap is rengeteget beszéltek Bernard Tomicról, 16 évesen GS-torna legnagyobb stadionjában játszhat. Roger Federer, a svájciak kiválósága azt nyilatkozta róla, hogy fantasztikus lehet, hogy ha valaki 15 évesen arról álmodozik, hogy Grand Slamen játsszon és mindez tizenhat éves korában teljesül is, ráadásul a legnagyobb stadionban, a Rod Laver Arenában. Ez óriási dolog. Ráadásul esélye is volt a továbbjutásra, de végül a luxemburgi Gilles Müller, aki 27 ászt ütött a meccsen négy szettben nyert.

Sokan szorítottak, végül nemhiába Jelena Dokicnak, aki megverte Csakvetadzét. Dokic nehéz időszakon van túl, és most először tényleg saját magáért játszik és úgy, amikor még a világranglistán a 4. helyen állt.

Az eszéki születésű Dokic a délszláv háború elől menekülve, 1994-ben emigrált családjával Ausztráliába. 1996-ban megkapta az ausztrál állampolgárságot, de 2001-től ismét jugoszláv színekben teniszezett. 2004 közepén visszaköltözött Szerbiába és családi botrányok miatt felhagyott a tenisszel. 2006-ban végleg szakított a botrányhősként elhíresült, egykori bokszoló édesapjával, Damir Dokiccsal, egymillió dollárt fizetett neki, hogy a jövőben távol tartsa tőle magát és hagyja békén.

Lement a párosok első köre, holnap a vegyes párosok is elkezdik.