Czink Melinda kiesett Ausztráliában

2009.01.22. 10:16 Módosítva: 2009.01.22. 10:25

Nem folytatta bravúros szereplését Czink Melinda a melbourne-i Australian Open női egyesének második fordulójában. A magyarok mumusának számító Cseng Csie nagy csatában, de felülmúlta Czinket.

Az első szettben mindkét játékos kétszer vette el a másik adogatását, így fej-fej mellett haladva jutottak el 6:6-ig. A rövidítés nem sikerült Czinknek, 7-0-ra nyert a kínai. A második játszmában csak ötször tudta hozni a két játékos saját adogatását, de ebből Czink jött ki jobban és háromnegyedóra alatt egyenlített. Következett a döntő játszma, amelyben már nem úgy összpontosított Czink, amennyire ez elvárható lett volna. Hiába azonosak, sőt némely esetben jobbak is a statisztikai mutatói, Cseng azzal nyerte a meccset, hogy Czink rengeteg ki nem kényszerített hibát vétett. A harmadik szettben egészen pontosan 27-et, szemben Cseng 11-ével.

A világranglista 24. helyén álló Cseng Csie lassan a magyarok mumusa lesz. Szávayt tavaly kétszer, Wimbledonban és a pekingi olimpián is legyőzte, Czink ellen másodszor győzött, de korábban Kapros Anikó is nyeretlen maradt ellene.

Czink Melinda így is sikernek könyvelheti el a tornán elért eredményét, hiszen már az első fordulóban, a román Cristea ellen sem ő volt a meccs esélyese. Kemény, céltudatos munkája idén meghozhatja az eredményét, hiszen már a százban van a világranglistán, ezzel az eredménnyel is feljebb léphet, a második körért 90 WTA-pontot és 31 ezer ausztrál dollárt, mintegy 4,3 millió forintot kapott.

Eredmény, női egyes, 2. forduló

(a 32 közé jutásért): Cseng Csie (kínai, 22)-Czink 7:6 (7-0), 5:7, 6:3.