Szávay Ágnes egyből kiesett Párizsban

2009.02.09. 20:41

A héten két tenisztornát rendeznek a nőknek, a párizsi Premierversenyen indult Szávay Ágnes is, aki tavaly itt a döntőig jutott. A fináléban akkor az orosz Anna Csakvetadzétól szenvedett vereséget, most az első fordulóban kiesett.

A magyar teniszező első ellenfele a kína Li Na volt, aki ebben az évben még egyetlen versenyen sem vett részt, az oroszok elleni Fed-kupa negyeddöntőt is kihagyta.

Nem indult jól a meccs, 11 perc alatt a kínai egyszer brékelt és 3:0-ra elhúzott. Az idei eredményekhez képest javulás, hogy Szávay nem roppant össze és ugyanennyi idő alatt visszajött a meccsbe, visszavette a fogadóelőnyt és egyenlített.

Nagy csatában nyerte el ellenfele adogatását, majd 5:4-nél a szettért adogatott a magyar, többször is volt labdája a játszmához, ebben a gémben háromszor kettőshibát vétett, végül elveszítette az adogatást.

Egyik játékos sem koncentrált az adogatására az első szett végén, aminek rövidítés lett a vége. Hiába hárított Szávay négy szettlabdát is, a kínai nyerte az első játszmát.

A második játszma ugyanúgy indult, mint az első, Szávay bukta az adogatását, majd Li hozta a sajátját. Utána 5:2-ig egyik adogató sem hibázott. A végén a meccsért fogadott Li és az 1 óra 39 percig tartó meccs során ötödször is brékelt, ezzel nyert és jutott a második fordulóba, ahol igazán kemény csatára számíthat, hiszen az olasz Schiavone és a szerb Jelena Jankovics találkozójának győztesével játszik majd.

Szávay két tornán indult idén, mindkettőn már az első körben kiesett. A Fed-kupán, ahol az Európa/Afrika zóna I. osztályában a 7. hetedik helyen végzett a magyar válogatott, Szávay két meccset nyert.

Párizsban az amerikai Serena Williams az első, a szerb Jelena Jankovics a második kiemelt, a pénzdíj 700 ezer dollár, ebből a győztes 107 ezret vihet haza és 470 WTA-ponttal gazdagodik.

Open GDF SUEZ, Párizs, a pénzdíj 700 ezer USD

Női egyes, 1. forduló: Szávay-Li Na (kínai) 6:7, 2:6.