Szávay nagyon igyekezett, de kiesett

2009.03.30. 20:21

Szávay Ágnes,az Ana Ivanovics ellen megnyert meccs után újabb bravúrra készült. A tornán 11. kiemelt, idén fantasztikus formában teniszező fehérorosz Viktorija Azarenka legyőzése a negyeddöntőt jelentette volna. Nem sikerült.

Azarenka három hónap alatt két WTA-tornát nyert. A szezont a 15. helyen kezdte, jelenleg a 10., a Szávay elleni meccsig 19-et nyert, és csak kettőt veszített.

Szávay szempontjából minden nagyon jól indult, gyorsan 2:0 lett a javára. Innentől azonban rosszul összpontosított, hat gémet veszített, minden adogatását elvette a fehérorosz, a sajátjait hozta, alig 29 perc alatt nyerte a szettet.

A második játszma első három adogatásában senki sem tudta hozni a szervagémet. Azarenka 2:1-re, majd a játszma harmadik brékjével 4:1-re lépett el. Úgy tűnt, innen már nincs visszaút. De idén már sokadszor jött a nagy feltámadás. Szávay előbb semmire vette el Azarenka adogatását, majd megint csak pontot sem engedélyezve nyerte a sajátját. A nyolcadik gémben, újra brékelt, így kiegyenlített. Ebbe kissé belefáradhatott, így kereken egy óra után Azarenka a mérkőzésért adogatott.

Elképesztő csatát hozott az utolsó a gém. Azarenka 40:15-re is vezetett, innen hárított Szávay két meccslabdát. Utána még kétszer sikerült kivédeni a fehérorosz támadásait, de az ötödikre már nem volt válasz. 69 perc alatt 6:2, 6:4-re nyert Azarenka, így ő jutott a negyeddöntőbe.

További eredmények:

Férfiak, 3. forduló (a 16 közé jutásért): Del Potro (argentin, 6.)-Tipszarevics (szerb) 6:4, 6:1 Troicki (szerb)-Phau (német) 6:4, 6:3

Nők, nyolcaddöntő: Wozniacki (dán, 13.)-Gyementyjeva (orosz, 4.) 7:5, 6:4 Kuznyecova (orosz, 8.)-Klejbanova (orosz, 24.) 6:2, 6:1