Szávay rögtön kiesett Rómában

2009.05.04. 15:13

A kétmillió dolláros torna 1. fordulójában a magyar játékos két sima szettben kapott ki a kilencedik helyen kiemelt dán Caroline Wozniackitól. Először játszottak egymás ellen, a mérkőzés 1 óra 18 percig tartott.

Wozniacki kezdte a szerválást, az első három gémben mindenki hozta a saját adogatását. A dán a negyedik játékban brékelt először, Szávay egyből visszavette a fogadóelőnyt, nem is akárhogyan, 40-15-ről fordított.

Wozniacki egyből visszabrékelt, majd 5:2-nél az első szettért fogadott. Ezt Szávay még visszaverte, de 43 perc után Wozniacki 6:3-ra megnyerte az első játszmát. Nagyon jók voltak az első szervái, 82%-ukból pontot csinált. Szávay egy kettős hibát vétett, Wozniacki három ászt ütött.

A második szett első adogatását még Szávay nyerte, utána viszont három gémet vitt a dán. A másodikban Szávaynak három bréklabdája is volt, de egyiket sem tudta behúzni. 3:2-re még szépített, de aztán megint bréklabdát, majd - a meccs harmadik kettős hibájával - adogatást rontott.

A nyolcadik gémben megint két bréklabdája volt Szávaynak, Wozniacki előbb egyenlített, majd a második meccslabdáját bevágta, 78 perc alatt jutott tovább. Szávay első szerváit még ötven százalékosan sem hozta, 58-ból returnjéből csak 21 volt jó.

Eredmény: egyes, 1. forduló (a 32 közé jutásért): Wozniacki (dán, 9.)-Szávay 6:3, 6:2