Babos Tímea megint döntős

2009.05.09. 20:35

Élete második felnőtt versenyén is a döntőbe jutott Babos Tímea, a 10 ezer dolláros edinburghi tornán. Az elődöntőben a világranglista-660. fehérorosz, Volha Duko ellen is nyert. Megint szettveszteség nélkül jutott a fináléba.

Egy héttel ezelőtt Bournemouthban szerepelt parádésan a legnagyobb magyar tehetség. A 16 éves teniszező akkor döntőt játszott, de vereséget szenvedett. A felnőttek között a második versenyén induló Babos ezúttal is menetel. Négy győzelmet aratott és vasárnap egy hazai teniszezővel, a brit Naomi Broadyval játszik a végső győzelemért. Nem lesz könnyű meccs ez sem, hiszen a 17 éves ellenfele már a 383. helyen áll a világranglistán, ebben az évben 22 meccset megnyert és csak nyolcat veszített el. Babos előbb a francia Pons ellen 6:4, 6:2-re, majd az elődöntőben a fehérorosz Duko ellen 7:6(8), 6:2-re nyert.

Jani Réka a negyeddöntőben esett ki Indonéziában. Az elődöntőbe jutásrt a kínai Csie Hao ellen szenvedett vereséget, három szettben, 6:7(0), 6:3, 3:6 arányban. Jani párosban a kínai Csia-Csing Lu oldalán az indonéz Gumulya, Rompies párostól szenvedett vereséget az elődöntőben. A hazai kettős a végén megnyerte a tornát.