Szávay 163 percet izzadt a győzelemért

2009.05.10. 20:24

Megkezdődött Madridban a 4,5 millió dolláros összdíjazású női tenisztorna. Az első körben az egyetlen magyar induló, Szávay Ágnes is pályára lépett. Két óra 43 perc alatt győzte le a viadalon 12. kiemelt olasz Flavia Pennettát. A magyar teniszező sikere azért is különösen fontos, mert karrierje során először verte meg az olaszt.

A nehéz sorsolás ellenére jól kezdett Szávay, az esélyesebb Pennettának hét brékpontja is volt, de egyet sem sikerült megnyerni, míg a magyar teniszező az egyetlent megnyerte, még 2:1-nél, amit egészen a játszma végéig őrizni tudott. Ami a hibákat illeti, Szávay négy kettős hibát is vétett, ellenfele kétszer ütött ászt.

A második játszmában mind a két játékos nagyon sok hibát vétett. A 12 gémnek a felét nem az adogató nyerte, de mivel egyikőjük sem tudott kiharcolni adogatóelőnyt a rövidítés következett. Ebben két labdamenet jutott Szávaynak, végül 7-4-re bukta a tie-bréket.

Jött a döntő szett, ami csak 2:2-ig volt izgalmas. Innentől kezdve csak Szávay nyert játékot, a meccs ezen szakaszában csak neki volt fogadóelőnye. Végül 2 óra 43 perc alatt legyőzte – életében először – Flavia Pennettát és bejutott a madridi torna második fordulójába, ahol már megvan az ellenfele is. A selejtezőből feljutott Aravane Rezai lesz az ellenfele.

Eredmény, nők (4,5 millió USD): 1. forduló (a 32 közé jutásért): Szávay Ágnes-Flavia Pennetta (olasz) 6:3, 6:7 (2-7), 6:2