Szávay vesztes 1. szett után jutott tovább

2009.05.12. 13:44 Módosítva: 2009.05.12. 13:44

Szávay Ágnes a selejtezőből felkerült Aravane Rezait 2:6, 7:5, 6:2-re verte, ezzel a legjobb 16 közé jutott a 3,5 millió eurós madridi salakpályás tenisztornán.

Szávay kezdte az adogatást, amit 30 semmiről sikerült elveszíteni. Pocsékul szervált mindkét játékos, Rezai nyerte az első szervagémet meccsen, negyedórányi játék után 3-1-re vezetett ezzel a francia.

Továbbra sem ment Szávaynak, a második adogatásait is elbukta, brékből tudott csak pontot csinálni. 5:2-nél Rezai már az első játszmáért adogathatott, amit simán be is húzott, 31 perc alatt elment az első szett. A magyar teniszező hét második adogatásából egyet sem tudott megnyerni, a returnjeinek is csak a fele sikerült, két kettőshibát vétett.

Szávay a második szett első gémjében hozta először az adogatását. Lendületbe jött és 13 perc alatt 3:0-ra húzott el. Amilyen gyorsan és könnyedén elhúzott a magyar, ugyanolyan gyorsan jött vissza a francia. Kétszer brékelt, hozta két adogatását, 4:4-re egyenlített.

Drámaian alakult a szett végjátéka, 5:5 után hatalmas csatában hozta Szávay a saját adogatását, majd könnyen vette el a franciáét, így végül 54 perc alatt nyert 7:5-re és egyenlített.

A döntő szett három brékkel indult, amiből Szávay jött ki jobban. Lendületben maradt a magyar, és ahogy a másodikban, ebben a játszmában is elhúzott, már 4:1-re vezetett. 5:1-nél már a meccsért adogatott, de nem koncentrált eléggé. Rezainak több brékpontja is volt, végül a harmadikat beütötte. Félő volt, hogy a francia megint feltámad, de Szávay végül egy újabb fogadóelőnnyel – amiből összesen 17 volt a meccsen – pontot tett a hatalmas csata végére, 2 óra 11 perc alatt, 2:6, 7:5, 6:2-re nyert.

A francia 22 éves, 95. helyen áll a legfrissebb világranglistán. 2006-ban a Roland Garros selejtezőjében találkoztak, Rezai akkor 6:1, 6:4-re nyert. Ebben az évben a kilencedik tornáján indult, az év elején Aucklandben elődöntős volt, Tourhoutban, egy ITF-versenyen is a elődöntőig jutott. Karrierje során kétszer volt döntős, hét ITF-tornát nyert.

A negyeddöntőbe jutásért a fehérorosz Viktoria Azarenka és a kínai Peng Szuaj meccsének győztese lesz a Szávay Ágnes ellenfele.

Eredmény, női egyes, 2. forduló: Szávay Ágnes-Aravane Rezai (francia) 2:6, 7:5, 6:2