Marosi és Jani is továbbjutott

2009.05.13. 11:19 Módosítva: 2009.05.13. 11:19

Jól kezdett Marosi Katalin, a franciaországi Saint-Gaudensben zajló 50 ezer dolláros ITF-tornán. A 158. helyen álló magyar teniszező, a nála két hellyel előrébb tanyázó orosz Veszna Manaszijevát verte 1:6, 6:3, 6:2-re. A következő ellenfele egy újabb orosz, Jekatyerina Ivanova lesz. A 20 éves játékos hasonló erőt képvisel, mint az első ellenfél, a 151. a világranglistán.

Jani Réka is győzelemmel kezdett. Az indonéziai Tanjung Selorban 25 ezer dollár a tét és Jani a harmadik kiemeltet búcsúztatta az első körben. 6:3, 0:6, 6:3-ra verte a hongkongi Csang Linget.

A szlovákiai Michalovcéban négy magyar indult a 10 ezer dolláros viadalon. Nagy Judit a selejtező második körében az első kiemelt német Mladen Kadurtól kapott ki, 5:7, 6:1, 6:4-re. Halász Klaudia a szlovák Veronika Blaskovát még legyőzte, de a főtáblára jutásért kikapott a szintén szlovák Magdalena Bilovától.

A főtábla első fordulójában Király Pálma, aki a verseny harmadik kiemeltje volt, kikapott a szlovák Lucia Vrskovától. A negyedik magyar, Árgyelán Csilla a német Kristina Steiert ellen kezd.

A zágrábi Challenger-versenyen három magyar férfi versenyzőnk is indult a kvalifikációban, de egyik sem ért oda a főtáblára. Balázs Attila és Kellner Ádám az első kört még túlélte, ez Kis Sebőnek nem sikerült. A másodikban a két továbbjutó magyar egymás ellen játszott, Kellner bizonyult jobbnak. Kellner a főtáblára jutásért horvát Franco Skugor ellen kapott ki, pedig az első szettet még a magyar nyerte.