A mellkisebbítés természet elleni bűn

2009.06.03. 13:10
Simona Halep
Simona Halep

”Ne tedd, nagy mellekkel is lehetsz bajnok” – üzente Alena Schurkova strandröplabda-játékos és testépítőbajnok Simona Halepnek, aki mellkisebbítő műtétet tervez. A 17 éves teniszező múlt héten jelentette be, ősszel kórházba vonul, mert hatalmas keblei zavarják a játékban.

A szintén nagy mellű Schurkova a The Sunnak beszélt róla, neki semmi problémája a testével. ”Nem bánnám, ha kétszer akkorák lennének nekem, mint most. A pályán ugrálok, dobálom magam, gond nélkül. Jó sportmelltartóm van, másra nincs is szükség.”

Alena Schurkova
Alena Schurkova

A 42 éves Schurkova Csehszlovákiában született, Dél-Afrikában és Új-Zélandon lett ismert előbb röplabdásként, majd testépítőként. Melleit szilikonnal nagyobbíttatta.

”Ha megteszi, azt sugallja, a nagy mellű nők nem sportolhatnak, pedig ez nem igaz” – kritizálta Halep tervét.

Romániában, a teniszező hazájában internetes aláírásgyűjtés indult az operáció megakadályozására. Egy hozzászóló szerint ”a kisebbítés természet elleni bűn”.

Schurkova figyelmeztet, a beavatkozással veszítene a tinédzser: ”A nagyobbítással ellentétben a kisebbítés komolyabb műtét, hosszabb ideig tart a felépülés. Rengeteget kellene kihagynia, ami rontaná az állóképességét és a pihenő miatt megakadna a fejlődésben”.

Halep egyelőre nem nyilatkozott róla, megfontolja-e a tanácsokat.