Federer nem biztos, hogy indul Halléban

2009.06.08. 20:30

A férfiak a londoni Queen’s Clubban, és Halléban, a nők Birminghamben versenyeznek. Mindkét férfi viadalon 750 ezer euró a tét, a nőknél 220 dollárért teniszeznek és az indulók között ott van Czink Melinda is, aki a torna 16. kiemeltje, egy selejtezős ellen kezd kedden.

A Queen’s Clubban zajló viadal a wimbledoni Grand Slam-torna előversenyének számít, tavaly Rafael Nadal nyert. A világranglista spanyol éllovasa reménybeli wimbledoni címvédése érdekében az idén - kisebb térdsérülésére hivatkozva - lemondta a szereplést.

Ott van viszont az a két teniszező, aki 2000-óta – a tavalyit leszámítva – folyamatosan nyeri a viadalt. Andy Roddick a második kiemelt, az amerikai 2003, 2004, 2005 után 2007-ben nyert utoljára. A 15. kiemelt ausztrál Lleyton Hewitt 2000-ben, 2001-ben, 2002-ben és 2006-ban lett első. Hewitt az első kört sikerrel vette, az argetin Eduardo Schwankot verte, a második körben a portugál Frederico Gil lesz az ellenfele.

Halléban Roger Federer, a Roland Garrost vasárnap megnyerő svájci az első kiemelt, de korántsem biztos, hogy az első helyen kiemelt és korábban ötször győztes Roger Federer indul az e heti, 750 ezer euró összdíjazású füvespályás tenisztornán. A svájci klasszis, aki vasárnap gyűjtötte be 14. Grand Slam-győzelmét, miután megnyerte a francia nyílt bajnokságot, azt mondta, hogy szerdán közli, miképp határozott.

A hét egyetlen női versenyét, szinte füves borításon, Birminghamben rendezik. A torna 16. kiemeltje Czink Melinda, aki egy selejtezőből érkező ellenfél ellen kedden kezdi meg a szereplését. Bemutatkozott viszont Marija Sarapova, az egykori világelső orosz teniszező és nagyon simán jutott tovább.