Szávay a 30. kiemelt Wimbledonban

2009.06.17. 13:57 Módosítva: 2009.06.17. 13:57

A világranglista két éllovasa, a címvédő spanyol Rafael Nadal, valamint az orosz Dinara Szafina az első kiemeltje a hétfőn induló wimbledoni teniszbajnokságnak. Szávay Ágnest a 30. helyen rangsorolták.

A szervezők szerdai bejelentése nem okozott meglepetést. A férfi mezőnyben Nadal mögött a Roland Garroson diadalmaskodott, Wimbldeonban ötször nyertes svájci Roger Federer a második, a hazai közönség előtt szép eredmény elérésében bízakodó Andy Murray a harmadik kiemelt. A nők között Szafina után a Williams testvérek következnek, előbb Serena, utána a címvédő Venus. A torna honlapja szerint a világranglistán 29. Szávay a 30. kiemelt lett. A 128-as főtábla sorsolására pénteken kerül sor.

Szávay a Roland Garroson elért sikere után Wimbledonban újabb bravúrra készül. 2007-ben még csak a második, tavaly a negyedik körig jutott el a füves pályás versenyen. Két éve a selejtezőből került a főtáblára, tavaly egyből ott kezdett, három ellenfelét legyőzte, a negyeddöntőbe jutásért a kínai Cseng Csie verte. Szávay 2008-ban a 15. kiemeltje volt a versenynek. A magyar teniszező 2005-ben, még juniorként párosban nyert a fehérorosz Viktorija Azarenka oldalán

A magyar éljátékos idehaza készül a versenyre. A Szépvölgyi Teniszcentrumban Noszály Sándor, egykori ötszörös magyar bajnok segítette a felkészülését. Szávay elmondta, nagyjából hasonló talajt biztosítottak neki – szőnyegborítású keménypályát –, amilyen a füves lesz az All England Clubban. A legjobb magyar teniszező azt is hozzátette, teljesen felgyógyult betegségéből, jó erőben várja a rajtot, ahol tavalyi eredményét felülmúlva legalább a legjobb nyolcba szeretne eljutni.

A wimbledoni tornán főtáblás még Czink Melinda is, aki értelemszerűen nem kiemelt, a selejtezőkben pedig versenyben van Arn Gréta, aki eddig egy meccset nyert, de még kettő kell, hogy bejusson a 128 fős mezőnybe.